Cybersecurity & ICT

Cybersecurity & ICT

Cybersecurity is eenvoudig gezegd het beveiligen van computers en data, zowel in transport als in opslag. Deze beveiliging richt zich op het voorkomen van schade die veroorzaakt wordt door verstoring of uitval van ICT. Daarnaast richt cybersecurity zich op het voorkomen van en het snel en adequaat reageren op digitale aanvallen.

Helaas kunnen lang niet alle risico’s voorkomen worden. Cybercriminelen vinden dagelijks weer nieuwe technieken of zwakke plekken om door de beveiliging heen te breken en daarnaast worden hoge bevoegdheidsniveaus op systemen en netwerken misbruikt.Bedrijven die traditionele technologieën gebruiken zoals firewalls, inbraak detectie, preventie systemen en anti-malware zien steeds vaker dat deze systemen aanvallen niet detecteren.

Dankzij de cybersecurity oplossing van LanckerWolters krijgt u duidelijker zicht in de mogelijke risico’s rondom cybersecurity en compliance. De oplossing is speciaal ontwikkeld als aanvullende maatregel op de al bestaande beveiliging van uw ict netwerk.Deze innovatieve oplossing analyseert digitale verkeersstromen in real-time. Op basis van de risicolijsten en algoritmen die worden samengesteld door een speciaal Intelligence Team. Dit team bestaat uit specialisten in het signaleren van nieuwe dreigingen op internet en het vertalen daarvan in state-of-the-art malwaredetectie.

Vanuit een unieke invalshoek wordt uw netwerk gemonitord op de aanwezigheid van malware. Hierbij wordt het gemeenschappelijke kenmerk van alle malware aangepakt; uitgaande communicatie. Alle malware probeert met zijn eigenaar te “praten”, of dat nu is om het stelen van data, instructies op te vragen of voor het verschaffen van een status update. Zodra zich dit soort communicatie voordoet, zal dit onmiddellijk worden waargenomen en zal u direct worden gewaarschuwd. Of de malware nu bekend is of onbekend, nieuw of al maanden aanwezig, de aanwezigheid van malware zal worden waargenomen zodra de malware actief data “naar buiten” stuurt.

Protection Plans

Sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel curabitur augue

Vestibulum Gravida

Sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel curabitur augue

Zodra een dergelijke actie op het netwerk wordt gesignaleerd, zal deze informatie worden omgezet in waarschuwingen. Deze waarschuwingen kunnen binnenkomen op een eigen dashboard, maar kunnen ook worden doorgestuurd naar een hiervoor speciaal ingericht Security Operations Center (SOC). In het SOC wordt uw netwerk 24/7 bewaakt en wordt u tijdig gewaarschuwd wanneer er bedreigingen worden gedetecteerd op uw netwerk. Hierdoor blijft de impact van cybercrime op uw business minimaal.

Meldplicht datalekken

Per 1 januari 2016 is de Wet Meldplicht Datalekken in werking getreden. Deze wet verplicht organisaties om in bepaalde omstandigheden melding te maken van het verlies van digitale informatie, oftewel een datalek. De Toezichthouder op deze wet geeft u 24 tot 72 uur de tijd voor de melding die moet voldoen aan vele voorwaarden; het niet (volledig) voldoen aan deze voorwaarden kan leiden tot forse boetes. Met de oplossing van LanckerWolters heeft u een technische oplossing om snel en volledig aan deze wet te kunnen voldoen.