Camera observatie

Camera observatie

Camera observatie wordt steeds breder toegepast, niet alleen voor het houden van toezicht, maar ook steeds vaker voor het verlenen van toegang en voor het automatisch herkennen van situaties en objecten. Daarnaast wordt camera observatie toegepast voor de verificatie van alarmen.

Cruciaal bij het ontwerpen van camera observatiesystemen is een gedegen kennis van de technische mogelijkheden van de apparatuur en de toepassing zoals gezichtsherkenning, persoonsherkenning en overzichtsobservatie.
Camera observatie is onderhevig aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). LanckerWolters heeft meerdere gediplomeerde video security systemen (VSS) projecteringsdeskundige in dienst, die voor u een gedegen camera observatieplan kunnen opstellen.

De ontwikkeling van producten gaat razendsnel. Zo heeft het gebruik van IP technologie geleid tot een eenvoudige, snelle en goedkope mogelijkheid van distributie van de beelden, het maakt technisch niet meer uit waar de beheerder/observant zich bevindt. High definition beelden zijn inmiddels ook mogelijk, terwijl ook volop software wordt ontwikkeld voor Intelligente Videoprocessing op basis van algoritme, denk hierbij aan kenteken- en gezichtsherkenning.

Het ontwerp van een camera observatiesysteem is doorgaans gebaseerd op 4 hoofdgebieden:

 

Video Aquisitie
Voor het verkrijgen van videobeelden die voldoen aan de gewenste specificaties is een grote variëteit van camera’s beschikbaar. Camera’s met vaste lens, zoomlens, pan/tilt mogelijkheid, geplaatst in dome etc., analoog of IP, met of zonder intelligente content analyse in de camera. Een ontwerp start met een gedegen projectering van de camera’s in en rondom uw pand.

Video Distributie
Vanuit de camera tot aan de monitor. Voor de distributie van de juiste kwaliteit videobeelden, binnen de gegeven omstandigheden, zijn er tal van mogelijkheden, maar ook beperkingen.
Zowel analoge als digitale systemen maar ook hybride systemen kunnen worden toegepast zodat bestaande systemen kunnen worden benut.

4.Monteur hoogwerker camera

Videorecording
Het kiezen van de juiste videorecording oplossing gaat veel verder dan de opname capaciteit alleen. Met de opkomst van digitale netwerken en videomanagement systemen is er een breed scala aan systeemoplossingen mogelijk, met als doel een effectieve observatie en analyse.

Video Verificatie & Analyse
Door videobeelden automatisch te analyseren op verdachte situaties kan pro-actiever worden gereageerd op bedreigingen en noodsituaties. Niet alleen doordat een observant nu eenmaal beperkt is in het continu beoordelen van meerdere videobeelden, maar ook doordat met Video Content Analyse verbanden kunnen worden gelegd die anders onopgemerkt blijven. Zo kunnen personen of objecten automatisch worden gevolgd en kunnen situaties over een langere periode worden vergeleken.

Onderdelen hiervan zijn:

Loitering
U krijgt een waarschuwing wanneer een persoon verdacht loopgedrag vertoont, bijvoorbeeld wanneer op een parkeerterrein een persoon meerdere malen op dezelfde plaatsen in beeld komt.

Virtual Fence
U krijgt een waarschuwing wanneer personen of voertuigen een verboden zone betreden.

Counting
U kunt exact bijhouden hoeveel personen of voertuigen een bepaald gebied hebben betreden en weer verlaten.

Object Detection
U krijgt een waarschuwing wanneer een object verdwijnt of juist wordt neergezet op een plaats waar dat een mogelijk gevaarlijke of niet gewenste situatie oplevert.

LanckerWolters is gespecialiseerd in de meest voorkomende merken, denk hierbij aan:
• Honeywell
• Dahua
• Hikvision
• Axis
• Hanwha
• Eagle Eye
• Milestone