Bouwkundige beveiliging

Bouwkundige-beveiligings-1

Bouwkundige beveiliging

Naast organisatorische en electronische beveiligingsmaatregelen dient een goede beveiliging ook deugdelijke bouwkundige beveiligingsmaatregelen en/of compartimenteringsmaatregelen te bevatten.

Bouwkundige Beveiliging
Afhankelijk van het risicoprofiel kan het noodzakelijk of raadzaam zijn aanvullende bouwkundige voorzieningen zoals dievenklauwen, sloten, cilinders, deurbeslag, rolluiken, aanvullende vergrendelingen op ramen en deuren, traliewerken en eventueel glasafschermingen aan te brengen op alle inbraakgevoelige gevelopeningen zoals deuren, ramen, klapramen, nooddeuren, lichtkoepels, garage- en overheaddeuren.

Deze bouwkundige voorzieningen dienen – afhankelijk van de risico inschaling van het pand – volgens de classificatie “standaard”“normaal” of “zwaar” te worden uitgevoerd.

Compartimentering
Als bouwkundige beveiligingsmaatregel kan ook worden volstaan met compartimentering: het onderbrengen van attractieve goederen in een apart compartiment.

In het compartiment worden de meest attractieve zaken en goederen extra beveiligd, terwijl voor de rest van het gebouw kan worden volstaan met een lager niveau van beveiligingsmaatregelen. In veel gevallen leidt dit, in combinatie met electronische beveiligingsmaatregelen, tot een optimale vorm van inbraakbeveiliging.